Leendő első osztályos tanító néni bemutatkozása 2023

Kedves leendő elsős Diákok!                                               
Kedves Szülők!

Hamarosan egy új szakasz kezdődik a család életében, gyermekük szeptemberben átlépi iskolánk küszöbét. Leendő elsős osztályfőnökként szeretnék bemutatkozni.

Papp Andrea vagyok, a karácsondi Gönczy Pál Katolikus Általános Iskola tanítója. 25 éve dolgozom ebben az intézményben.

Mindannyiunk életében vannak nagyon fontos, meg­határozó mérföldkövek. Ilyen az iskolakezdés is. Minden óvodás kisgyerek vágyik arra a varázslatra, hogy a mesekönyvek lapjain ne csak a képek meséljenek, hanem a betűk és a számok birodalmában is eligazodjanak.

Természetesen – mint minden új állomása életünknek – ez félelemmel, izgalommal tölt el minket. Elsős tanítóként feladatom, hogy az óvoda – iskola átmenetét megkönnyítsem, segít­sek ebben mind a kis elsősöknek, mind a szüleiknek.

Céltudatos, ugyanakkor nyitott, őszinte, empatikus és gyermekközpontú nevelési elveket valló pedagógusnak érzem magam, aki mindig kitartó lelkesedéssel áll az új feladatok előtt. Pedagógiai munkám során kiemelt figyelmet fordítok a gyermekek képességeire, a pedagógiai, motivációs és értékelési eszközöket ezek alapján választom meg minden kis tanítványomnál.

A tanításon kívül törekszem arra, hogy a gyerekekkel közelebbi, bensőségesebb kapcsolatot alakítsak ki. Az értelmi nevelésen kívül az érzelmi nevelésre is nagy hangsúlyt fektetek. Igyekszem a rám bízott közösséget a mindennapi tanulás mellett olyan programokkal gazdagítani, melyek lehetővé teszik egy összetartó, egymást segítő osztályközösség kialakulását. Elengedhetetlen, hogy minden gyermek felfedezze magában az igazi értékeket, barátokat szerezzen, megtalálja helyét a közösségben.

Leendő elsős tanítóként szép feladat számomra az iskolába lépő kisgyermek tudásvágyát, lelkesedését megőrizni, a tanulást sok-sok játékkal élménnyé varázsolni. Fontos, hogy becsületes, jóindulatú, katolikus értékeket valló, egymást tisztelő emberré váljanak tanítványaim.

Szükségesnek tartom a szülőkkel való kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést, ami megalapozza a kiegyensúlyozott, harmonikus iskolai éveket.

Pedagógiai hitvallásom, hogy az alsó tagozatos évek az ember egész életén nyomot hagynak. Munkámat eddig is ezzel a tudattal végeztem.

Szeretettel várom leendő elsős tanítványaimat!

Andi tanító néni

Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.